قطب های مثبت و منفی دستگاه جوش

26 فروردین 1404

جوش کاری یک کار عملی می باشد ولی جوش کاران باید دانش فنی کافی داشته باشند، یکی از اصطلاحات در جوش کاری که زیاد به گوشتان خورده است جریان جوش است، ماشین های جوشکاری و اکترودها هستند که قطبیت جریان دستگاه جوش را توصیف می کنند. چرا جریان الکتریکی DC و AC دارای برچسب قطبیت در جوش کاری اهمیت دارد؟ در ادامه به آن بیشتر می پردازیم.


قطبیت در جوشکاری چیست؟

مدارهای الکترونیکی که در هنگام روشن کردن دستگاه جوش کاری ایجاد می شود، دارای یک قطب منفی و یک قطب مثبت می باشد، این خاصیت قطبیت می باشد، قطبیت در جوش کاری اهمیت زیادی دارد، زیرا انتخاب قطب مناسب بر استحکام و کیفیت جوش تاثیر بسیاری دارد. استفاده از قطبیت اشتباه منجر به پاشش زیاد، نفوذ بد و عدم کنترل قوس جوش شما می شود.

قطبیت مستقیم و معکوس در جوش کاری چیست؟

قطبیت مستقیم و معکوس اصطلاحات رایج برای قطبیت الکترود منفی و الکترود مثبت هستند که جریان های جوش کاری با قطبیت الکترود مثبت (معکوس) منجر به نفوذ عمیق تر می شود، در حالی که قطبیت الکترود منفی (مستقیم) مزیت ذوب سریع تر و سرعت رسوب سریع تر را دارد. گاز های محافظ مختلف ممکن است بر روی جوش تاثیر بگذارد.

جریان DC و AC به چه معنا می باشد؟

اگر جهت جریان الکتریکی در یک مدار از طرف قطب مثبت و به طرف قطب منفی باشد، این جریان الکتریکی را جریان مستقیم یا direct current می گویند، که مخفف آن DC می باشد ولی یک جریان متناوب alternative current که مخفف آن AC جریانی می باشد که حرکت الکترون ها در آن به شکل خط صاف نیستند.  

مزایا و معایب قطبیت مثبت و منفی

جوشکاری از یک الکترود مصرفی پوشیده شده برای ایجاد قوس الکتریکی بین الکترود و فلز در حال جوش استفاده می کند. همان طور که گفته شد الکترود می تواند خاصیت مثبت و منفی داشته باشد در ادامه مزایا و معایب هر قطبی را برای شما بیان می کنیم تا در هنگام تصمیم گیری آگاهانه انتخاب کنید:

مزایا و معایب قطب مثبت

در این قسمت مزایا و معایب قطب مثبت را بررسی می کنیم:

مزایا قطب مثبت

  • نفوذ بیشتر: افزایش گرمای تولید شده توسط قطب مثبت منجر به نفوذ عمیق تر می شود و آن را برای جوشکاری فلز ضخیم تر ایده آل می کند.
  • کنترل بهتر طول قوس: قطبیت مثبت امکان کنترل بهتر طول قوس را فراهم می کند و حفظ یک قوس پایدار را آسان تر می کند.

معایب مثبت

  • افزایش پاشش: قطبیت مثبت می تواند منجر به افزایش پاشش شود که منجر به زمان پاک سازی بیشتر و محصول نهایی از نظر بصری کمتر می شود.
  • عمر کوتاه تر الکترود: افزایش گرمای تولید شده توسط قطب مثبت نیز می تواند منجر به عمر کوتاه تر الکترود شود، به این معنی که الکترود به طور مکرر جایگزین می شود.

مزایا و معایب قطب منفی

در این پاراگراف مزایا و معایب قطب منفی را بیان می کنیم:

مزایا قطب منفی

  • پاشش کاهش یافته: گرمای کمتر تولید شده توسط قطب منفی باعث پاشش کمتر می شود و محصول نهایی تمیزتر و از نظر بصری جذاب تر می شود.
  • طول عمر بیشتر الکترود: قطبیت منفی همچنین باعث طول عمر بیشتر الکترود می شود و فرکانس تعویض الکترود را کاهش می دهد.

معایب قطب منفی

  • نفوذ کم عمق: گرمای کمتری که توسط قطبیت منفی ایجاد می شود، باعث نفوذ کمتر می شود و آن را برای جوشکاری فلزات ضمیم تر ایده آل نمی کند.
  • کنترل کمتر طول قوس: قطبیثت منفی می تواند حفظ طول قوس پایدار را دشوارتر کند و در نتیجه مشکلات احتمالی در کیفیت جوش ایجاد شود.

قطبیت مثبت و منفی

مزایای تعویض قطب مثبت و منفی

هنگامی که اپراتورها می توانند فرآیندهای قطبیت را دقیقا در فیدر با کنترل از راه دور را تغییر دهند، از جمله: جا به جایی بین جوش و گوگ با فشار یک دکمه مزایا زیادی برای عملیات جوشکاری به همراه دارد که در ادامه به آن می پردازیم:

صرفه جویی در زمان

یکی از مزیت آشکار تغییر قطبیت در صرفه جویی زمان می باشد، به جای عبور از محل کار بزرگ برای ایجاد سوئیچ در منبع برق صرفه جویی کرد. همچنین نیازی به تعویض سرنخ ها ندارند که باعث صرفه جویی در زمان می شود، صرفه جویی در زمان می تواند به جوشکار های بزرگ که نیاز به تعویض مکرر بین فرآینده ها دارند، قابل توجه باشد. وقتی که جوشکاران در محل اتصال جوش می مانند، کار بیشتری انجام می شود.

ایمنی بالا می رود

حدف راه رفتن به سمت منبع برق برای تغییر قطبیت به معنی خطر کمتر آسیب ناشی از لغزش، زمین خوردن یا سقوط است. علل اصلی صدمات در کارگاه های ساختمانی علاوه بر این کارگران دیگر مجبور نیستند که کابل های داغ را به منظور تغییر قطبیت کنترل کنند این امر خطر ایمنی را کاهش می دهد.

کیفیت جوش بهتر

زمانی که سیستم اطمینان حاصل می کند که اپراتور در قطبیت مناسب برای فرآیند قرار دارد، این کار مجدد ضایعات را کاهش می دهد، حتی زمانی که اپراتور ها از قطبیت صحیح فرآیند مطمئن نیستند، دستگاه به طور خودکار مورد مناسب را انتخاب می کند.

صرفه جویی در هزینه

حذف نیاز به تعویض کابل ها در هر بار تغییر قطبی به افزایش طول عمر کابل ها کمک می کند، زیرا آن ها کمتر وصل و جدا می شوند و سایش در نقاط اتصال را کاهش می دهد.

عکس داخلی

چه عواملی بر روی انتخاب قطبیت تاثیر می گذارد؟

انتخاب قطبیت در جوشکاری بر روی کیفیت و نتیجه جوش تاثیر زیادی دارد که در این قسمت بیان می کنیم که باید در هنگام انتخاب قطب چه چیزهایی در نظر گرفته شود:

ضخامت فلز

قطب مثبت گرمای بیشتری تولید می کند و برای جوشکاری فلز ضخیم بسیار مناسب می باشد، اما در حالی که قطبیت منفی گرمای کمتری تولید می کند و برای جوش کاری فلز نازک بهتر می باشد.

نوع فلز

نوع فلزی که جوش داده می شود می تواند بر انتخاب قطبیت تاثیر بگذارد، زیرا فلزات مختلف ممکن است به رویکرد متفاوتی نیاز داشته باشند.

نتیجه مطلوب

قطب مثبت اغلب برای کاربردهای جوشکاری سنگین استفاده می شود در حالی که قطبیت منفی اغلب برای جوشکاری فلز نازک و جلوگیری از پاشش استفاده می شود.

محیط جوشکاری

محیط جوشکاری مانند: یک فضای محدود می تواند بر انتخاب قطبیت برای به حداقل رساندن پاشش و دود تاثیر بگذارد.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کرده ایم که قطبیت منفی و مثبت دستگاه جوش را به شما معرفی کنیم و کاربرد هر کدام را بیان کنیم، اگر شما علاقه ای به یادگیری تعمیرات ابزارآلات دارید و به دنبال آموزشگاه معتبر می گردید، پیشنهاد ما به شما آموزشگاه ابزارآلات طباطبایی می باشد، این آموزشگاه پس از اتمام دوره به شما مدرک فنی و حرفه معتبر ارائه می دهد و شما می توانید پس از گذراندن دوره به دنبال درآمد زایی باشید.

اشتراک گذاری:
دیدگاه‌ها
0 از 5