موتور برق یا همان ژنراتور یک وسیله موتوری است که انرژی مکانیکی به دست آمده از سوخت را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. ابزارآلات برقی مانند دستگاه های جوش که توسط موتور برق می توان راه اندازی کرد. از ژنراتور یا همان موتور برق در مواقعی که دسترسی به جریان شهری تک فاز یا سه فاز نداریم، از این دستگاه می توان استفاده کرد. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با بهترین دستگاه جوش آشنا شوید و اطلاعات کاربردی به دست آورید.
کاربرد موتور برق
موتور برق یکی از ابزارهای موتوری است که مانند دیگر ابزار ها کاربرد هایی دارد و با توجه به مکانیزم آن در مکان هایی استفاده می شود که دسترسی به برق شهری نداریم. همچنین می توانیم، عملیات جوشکاری را نیز با آن انجام دهیم. برخی از مهم ترین کاربردهای موتور برق مناسب جوشکاری اشاره می کنیم. قبل از معرفی، برای آموزش تعمیر اینورتر جوشکاری می توانید به وب سایت ما مراجعه نمایید.
ساخت پل
ساخت راه آهن
جوشکاری مخازن و لوله ها
بهترین موتور برق جوشکاری کدام است؟
جواب قاطعی برای پاسخ دادن به این سوال را نمی توان عنوان کرد چرا که انتخاب بهترین موتوربرق می بایست متناسب با نوع دستگاه جوشکاری و میزان جریان ورودی آن باشد.
عوامل مهم در انتخاب بهترین موتور برق
راحتی حمل و جابجاییش
یکی از عوامل موثر در انتخاب موتور برق جوشکاری این است که راحتی حمل و جابجایی داشته باشد. این عامل کمک می کند تا بتوانیم از آن در جاهای مختلفی استفاده کنیم چرا که گاهی ممکن است جوشکاری در مکان های دشواری انجام شود و وزن کم و راحتی حمل نقل این کمک را می کند تا به راحتی بتوانیم عملیات های جوشکاری را انجام دهیم.
مصرف سوخت و حجم باک
باتوجه به اینکه موتور برق از سوخت بنزین و گازوئیل استفاده می کند، دقت کردن به نوع سوخت و حجم باک آن اهمیت دارد و دلیل آن هم به این خاطر است که ممکن است در برخی از مواقع فرایند جوشکاری بسیار طولانی و زمان بر باشد، پس نیاز است که به حجم باک توجه داشته باشیم و حجم باک به گونه ای نباشد که سوخت به زودی تمام شده و عملیات جوشکاری در نیمه راه متوقف شود. البته باید در اینجا یادآور شد که باید به نوع جوشکاری و نوع فعالیت های جوشکاری نیز توجه داشته باشیم و متناسب با دستگاه جوش در انتخاب موتور برق مناسب برای جوشکاری قدم برداریم.
خروجی موتور برق
منظور از خروجی موتور برق یعنی تک فاز بودن و یا سه فاز بودن از موارد خیلی مهمی است که در انتخاب بهترین موتور برق به ما کمک می کند چراکه برخی از دستگاه جوش ها آمپر بالایی دارند و نیاز به برق سه فاز و همچنین توان بالایی دارند و به همین دلیل باید از موتور برق مناسب جهت جوشکاری با اندازه آمپر این مدل دستگاه ها، استفاده می کنیم. سه فاز بودن و تک فاز بودن از اصلی ترین فاکتورها در انتخاب دستگاه و خروجی برق موتور برق جوشکاری به حساب می آید.
موتور برق برای جوشکاری باید چند وات باشد؟
با توجه به اینکه دستگاه های جوش دارای جریان ورودی آمپر های مختلف هستند باید با توجه به این نکته موتور برق مناسب برای جوشکاری را انتخاب کنیم. بعد از مشخص شدن حداکثر جریان ورودی ابتدا تک فاز بودن و یا سه فاز بودن دستگاه را شناسایی می کنیم اگر تک فاز بود جریان ورودی دستگاه جوش را در عدد ۲۲۰ ضرب می کنیم و اگر سه فاز بود در ۳۳۰ ضرب می کنیم . عدد به دست آمده، حداقل توان موتور برقی که باید در اختیار داشته باشیم را به ما می دهد. برای مثال یک دستگاه جوش ۲۵۰ آمپر تک فاز نیاز به توان حدودی ۸.۷ کیلو وات دارد.
پس با دانستن این موضوع که توان حدودی دستگاه جوش چقدر است می توانیم موتور برق مناسب برای جوشکاری را انتخاب کنیم.
حداقل توان موتور برق برای جوشکاری
جهت راه اندازی دستگاه جوش نیاز به حداقل توان از موتور برق داریم. برای مثال یک دستگاه جوش ۱۶۰ آمپر با جریان ورودی ۱۴ آمپر به توان ۳.۱ وات نیاز دارد که بتوان با کمک این توان، دستگاه جوشکاری را راه اندازی کرد اما این عدد به دست آمده یعنی ۳.۱ وات ،تنها روی کاغذ می باشد و در عمل برای استفاده مطلوب بهتر است توان محاسبه شده را کمی بالاتر در نظر بگیرید.
کلام آخر
در این مطلب به شناخت، موتور برق مناسب جهت جوشکاری و اینکه در چه مواقعی می توان از این ابزار موتوری استفاده کرد و همچنین از همه مهم تر اینکه موتور برق باید دارای چه توانی باشد که بتوان از آن برای راه اندازی دستگاه جوش استفاده کرد، رسیدیم. دارای انواع مختلفی از موتور برق یا ژنراتور است که دارای توان های مختلفی می باشند که برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این زمینه و مشاهده سرفصل های آموزش تعمیر اینورتر جوشکاری به بخش مقالات سایت ابزار طباطبایی مراجعه نمایید.