علت ضربه نزدن هیلتی به نظر شما چیست؟ هیلتی یا چکش تخریب، ضربه های پرقدرتی به بدنه دیوارهای بتنی وارد می کند، با سرعت بالا و آسان تر ضرباتی وارد می کند. اما فکر کرده اید که چرا ضربات پرقدرتی وارد می کند؟ چرا این چکش تخریب، اهمیت زیادی دارد؟ می توانید با ضربه زدن هر مانعی را تخریب کنید، اما گاهی اوقات این دستگاه چکش نخریب درست کار نمی کند و ضربه وارد نمی کند، چگونه باید علت آن را پیدا کنید؟ در این مقاله ما سعی داریم علت ضربه نزدن هیلتی را به شما آموزش دهیم، تا شما در خانه خودتان دستگاه خود را تعمیر کنید.
مهم ترین دلایل ضربه نزدن هیلتی چیست؟
دلایل زیادی وجود دارد که دستگاه هیلتی درست کار نکند یا به درستی ضربه نزند، از جمله: استفاده اشتباه از دستگاه هیلتی، نگهداری نادرست از دستگاه، عدم انجام درست و به موقع سرویس ها و.... که در این قسمت نکاتی بیان می کنیم که برای کمک به شما و طول عمر دستگاه چکش تخریب بیشتر شود. مهم ترین علت ضربه نزدن هیلتی، ضعیف شدن موتور الکتریکی دستگاه است، که قدرت کافی را برای مته و سیستم ضربه ساز نمی فرستد. در ادامه به بررسی 7 دلیل رایج دیگر که معمولا سبب عدم کارکرد درست این دستگاه می شود، خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این بخش همراه ما باشید.
شل بودن پیچ و بدنه
شل بودن پیچ و بدنه دستگاه هیلتی به دلیل وارد کردن ضربه و افتادن دستگاه هیلتی در هنگام جا به جایی ممکن است آسیب های جدی را به این دستگاه وارد کند. مثل: بدنه بشکند یا اتصال سیم ها به مشکل بخورد و تاثیر زیادی برای کار نکردن دستگاه هیلتی باشد، این موارد از مشکلات کارکرد درست دستگاه هیلتی جلوگیری می کند.
نوسان برق
نوسان برق در خراب شدن دستگاه هیلتی تاثیر زیادی دارد، زیرا استفاده از منبع برقی که مطمئن نیست و احتمال وجود نوسان برق بالا را دارد از شایع ترین دلایل خرابی هیلتی به شمار می رود. متاسفانه نوسان برق تاثیر بسیار بد و فشار زیادی به موتور دستگاه هیلتی وارد می کند. شاید علت ضربه نزدن دستگاه هیلتی نوسان برق باشد در این مواقع بهتر است دستگاه را خاموش کنید و به بررسی ولتاژ برق ورودی دستگاه بپردازید.
برخورد آب
برخورد آب با دستگاه هیلتی ریختن آب بر روی همه ی وسایل برقی بسیار خطرناک است، همچنین عواقب بسیار بدی دارد پس دستگاه را دور از آب نگهداری کنید و در معرض مستقیم برخورد با آب قرار ندهید و از وارد شدن رطوبت جدا محافظت کنید. در صورتی که دستگاه هیلتی شما با آب تماس پیدا کرد، سریعا دستگاه را خاموش کرده و تا خشک شدن همه ی قسمت های دستگاه هیلتی از روشن کردن مجدد دستگاه جدا خودداری کنید.
لرزش بدنه
لرزش بدنه دستگاه هیلتی، عموما برای خرابی بزرگ نیست اما نشانه خرابی های کوچکی است، انواع لرزش های موتور برای اتصال نادرستی وجود دارد، این اتصالات شل شده، متاسفانه باعث لرزش اجزای دستگاه هیلتی می شود و کار کردن با دستگاه هیلتی بسیار سخت می شود.
ریختن روغن
ریختن روغن از دستگاه هیلتی به این علت است که، همه ی چکش ها مکانیزم ضربه ساز هیدرولیکی دارند که روغن بسیار زیاد در مکانیزم تاثیر دارد. نشتی روغن یکی از عوامل مهم در کار نکردن هیلتی است که سبب ایجاد اصطحکاک در دستگاه شده و در نهایت به از بین رفتن قطعات هیلتی منجر می شود؛ پس نتیجه می گیریم که ریختن روغن از دستگاه هیلتی یکی از مهم ترین علل ضربه نزدن چکش تخریب است. البته ریختن روغن هیلتی دلایل دیگری را دارد که عبارتند از:
- واشر دستگاه خراب شده است.
- پوسته ترک یا شکسته است.
- پیچ های دستگاه شل یا افتاده است.
- اورینگ دچار آسیب شده است.
- از روغن نامناسب استفاده شده است.
- به دستگاه هیلتی آسیب فیزیکی وارد شده است.
مواردی که بالا ذکر شده است مهم ترین دلیل برای نشت روغن در دستگاه هیلتی است.
داغ شدن بیشتر از حد
اصلی ترین دلیل برای داغ شدن دستگاه هیلتی، استفاده مدارم و بیش از حد است، زیرا قدرت موتور به شدت کاهش پیدا می کند. حتما در انتخاب دستگاه هیلتی خود دقت کنید، که یک برند خوب بخرید تا دستگاه موتور قوی داشته باشد و شما خیالتان از موتور دستگاه هیلتی راحت باشد.
قدرت کافی ندارد
گاهی اوقات به دلیل برخی از مشکلات دستگاه هیلتی نمی تواند به درستی ضربه وارد کند این مشکلات عبارت اند از:
- زغال ها دچار فرسودگی می شوند.
- مشکلاتی که موتور دچار شده است.
- مشکلاتی که سیستم ضربه زن مربوط است.
- از قلم مناسب استفاده نشود.
بیشتر بخوانید: راه حلهای هیلتی برای سوراخکاری
علت روشن نشدن دستگاه چکش تخریب چیست؟
به نظر شما چرا دستگاه هیلتی روشن نمی شود؟ برای پاسخ به این سوال چند پاسخ وجود دارد. یکی از مهم ترین و اصلی ترین دلیل برای روشن نشدن دستگاه هیلتی اتصال آن به برق است. اول از درست بودن برق، پریز و اتصال آن مطمئن شوید، سپس سیم و کابل های برق مشاهده کنید که مشکلاتی مثل: خوردگی، پارگی و آسیب ندیده باشند. اگر پس از انجام موراد بیان شده متوجه سالم بودن سیم وو کابل های دستگاه شدید، پس مشکل از موتور دستگاه هیلتی است و شما باید برای انجام بررسی و تعمیرات تخصصی به یک تعمیرکار حرفه ای در این زمینه مراجعه کنید.
نکات مهم جهت پیشگیری از خرابی هیلتی
دستگاه هیلتی شما نیاز به نگهداری خاصی دارد تا مشکلات فوق برای دستگاه پیش نیاید. حتما به نکات زیر توجه ویژه ای داشته باشید، تا دستگاه هیلتی شما دیرتر خراب شود، نکات مهم جهت خراب نشدن دستگاه هیلتی عبارتند از:
- هنگامی که از دستگاه هیلتی خود استفاده نمی کنید حتما آن را در جعبه مخصوص خود قرار دهید تا از گرد و خاک دور بماند و در مکانی خشک و دور از آفتاب نگهداری شود.
- حتما هر نوع لرزشی را جدی بگیرید. لرزش ها ناشی شل شدن اتصاللات است، که باعث می شود دستگاه هیلتی به دارستی کار نکند.
- برای استفاده از دستگاه هیلتی حتما از یک منبع برق مطمئن استفاده کنید که نوسان برق به وجود نیاید.
- سلامت و عملکرد موتور را بررسی کنید تا اگر مشکل کوچکی دارد سریعا آن را رفع کنید.
حتما به نکات بیان شده بالا توجه بیشتری داشته باشید تا دستگاه شما دیرتر خراب شود، همچنین در نگهداری دستگاه هیلتی خود کوشا باشید.
بیشتر بخوانید: نکات ایمنی هنگام کار با هیلتی
کلام پایانی
برای افزایش طول عمر دستگاه هیلتی بهتر است موارد بالا جدی بگیرید و از دستگاه هیلتی به درستی استفاده کنید، همچنین فشار زیادی به آن وارد نکنید، پس از هربار استفاده حتما دستگاه هیلتی را تمیز کنید و به طور منظم دستگاه هیلتی را سرویس کنید. جدا از این توصیه ها حتما بعد از اتمام کار دستگاه هیلتی را از برق جدا کنید. اگر دانشی درباره تعمیر دستگاه ها و ابزار ها ندارید از برطرف کردن مشکل یا پیدا کردن مشکل دستگاه جدا خودداری کنید. برای تعمیر از قطعات اصل و با کیفیت بالا استفاده کنید. همچنین در صورتی که مایل به آموزش تعمیر هیلتی به صورت کاملا تخصصی و عملی هستید، می توانید از دور های بی نظیر مجموعه فنی و حرفه ای ابزارطباطبایی در این زمینه استفاده کنید.